WHAT 

WOULD
YOU
DO?

Schermafbeelding 2020-01-06 om 12.00.52.

CHALLENGE:
HOE KLAAR ZIJN JULLIE VOOR DE TOEKOMST(EN)?

Screen Shot 2015-10-25 at 09.58_edited.p
7093789337_b1eb948f44_o.jpg
Schermafbeelding 2020-01-06 om 11.35.20.

De wereld om ons heen lijkt snel te veranderen. Nieuwe generaties doen hun intrede in de organisatie, klimaatveranderingen hebben steeds meer invloed om onze leefomgeving en technologie blijft verder versnellen blijkt op veel fronten disruptief van aard. Al is het alleen maar al door de versnelling en verbinding van al die ontwikkelingen samen.

Deze verschuivingen brengen ons niet alleen een nieuwe werkelijkheid, nieuwe tools maar ook steeds vaker nieuwe ‘waarden’ vanuit waar wij willen leven en werken. 
 

       “Always ask yourself if you are living in a time of change,
                                                                                       or in a change of time”.

 

De grote vraag is niet alleen waar wij staan als samenleving, naar ook als organisatie, jullie als team of jij als leider. Hoe klaar ben je voor de mogelijke toekomsten die op ons af lijken te komen? 
 

'Anticipate your future'
Daarbij is het streven naar ‘Being Future Proof' zijn niet zo’n goed plan. Immers, bijvoorbeeld waterproof betekent letterlijk ‘dat het materiaal de omstandigheden afstoot’. Dat zou toch heel vreemd zijn, wanneer de organisatie geen onderdeel zou zijn van die toekomst(en). Wij richten ons daarom bij voorkeur op ‘Becoming Future Ready’. Dat is minder statisch en meer een voortdurende ontwikkeling. Mooi gezegd is het geen staat maar een beweging welke vootdurend aandacht vraagt.

Het gaat niet om 'Being Future Proof' maar om 'Becoming Future Ready'. En één van de best gebleken manieren om meer Future Ready te worden is niet door het beste plan te maken, of de perfecte toekomst te voorspellen - maar om samen een sterk team te bouwen dat samen een soort interne radar creëert voor toekomstige risico’s en vooral ook kansen. Dat het team manieren vindt om met frisse blikken te kunnen kijken naar het landschap dat voor ons ligt. 

TEST & TRAIN JEZELF MET ONZE ASSESSMENT
 'WHAT WOULD X DO?


Om die reden biedt SKOUTED een soort assessments aan. Zie het als ‘challenges’ die je met je team aangaat om een aantal van die toekomsten eens goed met elkaar te doorleven. Wij plaatsen je midden in de crux van diverse toekomst-visies. Wat zijn voor jullie de Probable, Plausible of zelfs Possible scenario’s: WHAT WOULD YOU DO?

 

Afhankelijk van de uitdaging van jullie domein, organisatie, services of team stellen wij zo’n challenge samen. Verplaats je daarmee niet alleen in een andere future maar ook eens in een andere rol want juist dan ga je pas echt het verschil en de kansen zien! What Would Booking Do? What Would Uber do? What Would Nature Do?

 

 

 

 Het kunnen wisselen van perspectief, als team, is één van de meest krachtige capaciteiten om voortdurend in te spelen om de nieuwe dynamieken in wetenschap, markt én samenleving. Je kijkt als het ware terug vanuit mórgen om vandaag beter te begrijpen.

Dat trainen wij in één dag! Wij nemen jouw team mee door een hele relevante challenge begeleid door een coach en facilitator. Onze facilitator draagt zorg voor de beste challenge ervaring, zodat onze coaches met het team de best mogelijke learning & reflectie kunnen realiseren. Fun (lees: engaged), Learning en Becoming Ready zijn de drie kernwoorden op de kansen te pakken, je moet ze alleen nog even gaan herkennen en naar weten te organiseren.

 

Ben jij er klaar voor eens de uitdaging aan te gaan op zoek naar Future Leadership, Future of Work, Future Business Models? Neem snel contact op om jezelf te meten aan je eigen toekomst.

Schermafbeelding 2020-01-06 om 14.51.48.
Our interview with Paul Saffo on cone of uncertainty

"Bfeore yuo cna do sensemaking,

                yuo'll nede a bti of strangemaking."