SKOUTED FOUNDATION

FOCUS OP SDG DOELEN ÉN INCLUSIEF WILLEN BLIJVEN #OEF_DILEMMA

Skouted is een social enterprise. Dat wil zeggen dat wij uitsluitend werken met mensen en organisaties die een positieve impact willen maken op hun directe- en indirecte leefomgeving. Wij hanteren daarvoor onder andere de Sustainable Development Goals.
Nu leerden wij in een mooi project met de UN gelijk al dat je alleen maar echt impact maakt wanneer je inclusief denkt en niet mensen, groepen of organisaties bij voorbaat uitsluit. Dit houdt in de praktijk in dat ieder project waaraan Skouted actief is, bij ons gelabeld is met de intentie die matched met één van deze doel categorieën en zullen wij op die projecten die het meeste verschil maken net wat meer investeren.

SKOUTED  (DOEN & LEREN) | SKOUTED FOUNDATION (AANPASSEN EN VERSPREIDEN)

De bijbehorende Skouted foundation heeft als voornaamste doel om alle learnings, tools en inzichten zo breed mogelijk beschikbaar te maken. Wij noemen dat graag 'turning the world into a giant, extended classroom'. Daarbij hebben wij vooral een focus om experiential learning; leren door reflectie op ervaring.

In de praktijk betekent dit vaak dat wij net als een top sport trainer, 'obstakels' moeten ontwerpen waarin de deelnemer zijn/haar weg kan vinden om een bepaalde skillset of mindset letterlijk eigen te maken. 

 

MENSELIJK EN ENIGZINS SCHAALBAAR #HOE_DAN

Nu zijn over het algemeen mensen alleen maar bereid om bepaalde obstakels te 'overwinnen' als het natuurlijk fun is, leerzaam en relevant is. Maar boven alles wanneer zijn dit intrinsiek zo beleven. Het is ook om die reden dat wij veel werken vanuit de #TeamHuman gedachte. Hoe kun je zo menselijk mogelijk organiseren, eventueel ook op schaal? Hoe kun je daarbij menselijke eigenschappen als play & creativiteit aanroepen om samen sneller, beter en makkelijker iets voor elkaar te krijgen? Dat is onze purpose. Dat is onze missie.

WIJ STREVEN EEN RESPONSIBLE BUSINESS TE BOUWEN

Nu weten wij natuurlijk ook niet hoe het allemaal moet en falen wij ook wekelijks. We zijn daarom realistisch, pragmatisch, gemotiveerd maar vooral ook open. Het was de lid van onze Board of Advisory en wijlen Denker Des vaderlands Rene Gude die het mooi duidde: 'Het begint allemaal bij verantwoord handelen. En neem verantwoord dan letterlijk. Dat je bereid bent om op alle vragen een antwoord te formuleren. Daarna kunnen we met zijn allen wat van die antwoorden gaan vinden (ethiek).'
Dit is een heel mooi uitgangspunt gebleken.  Wij zijn zo transparant mogelijk en zullen op ál jouw vragen antwoord proberen te geven, werken volledig creative commons, proberen Practice What We Preach extreem ver door te voeren (tot het ongemakkelijke aan toe) en onze struggle en failures daarin delen als waardevolle lessen voor alle andere avonturiers, verschil-makers, (social) enterprises etc. En wanneer we het er even niet uitkomen, dan organiseren wij een mooi Socratisch Gesprek. Ook daar ben je altijd meer dan welkom om deel te nemen!

DE UITDAGING: RELEVANCE ÁND REACH

Tot slot nog een woord over impact. Vaak zeggen wij tegen elkaar dat wanneer we zelf een aha moment per dag hebben (ah, zit dat zo) én een betoverende glimlach kunnen realiseren op minimaal twee andere mensen (die ook zo'n AZDZ momentje beleven, dan hebben we alweer een stap gemaakt. 
 

Impact definiëren wij dus vooral als iets dat wezenlijk is. Iets dat persoonlijk een profound impact maakt (relevance). Daarnaast riep een klant ooit dat het ongelooflijk egoïstisch zou zijn wanneer wij niet het lef zouden tonen om naast relevance ook voor reach te gaan. Om een positieve bijdrage te kunnen leveren op zoveel mogelijk mensen. Dat heeft ons geprikkeld en die uitdaging gaan we nog iedere dan aan en starten al onze activiteiten vanuit de intentie tot samenwerking.

 

Learn by doing, understand by sharing.

A fascinating learning landscape for curious people & professionals.

SDGs_logos_banner.jpg
20140826_Rene Gude vs8.jpg