"All travelers need a companion"

IMG_6972_edited_edited_edited.jpg

PROGRAM

SPRINT

WORKSHOP

MODULE

NEXT PRACTICE

VALIDATED
PROTOTYPE

INSIGHTS

Wanneer je een briljant idee hebt, maar krijgt het niet van de grond. Of wanneer je een moeilijke draai moet maken en het niet helemaal lwil lukken. Of wanneer je alle consultants al hebt geprobeerd en nog steeds moet beginnen, dan laten wij graag zien dat door net anders te kijken je echt nieuwe mogelijkheden gaat zien. Dat je dus echt alternatieven hebt! Wij ontsluiten letterlijk groei kansen voor iedere organisatie, teams en professionals. Dat kunnen wij alleen maar bij de gratie dat wij een zeer divers team aan ervaren Skouts hebben, die juist dankzij al hun verschillen samen met onze 'opdrachtgevers' iets unieks kunnen realiseren.

 

Onderzoekend, Ontwerpend & Ondernemend Organiseren
De wereld verschuift van lineair naar circulair, van downstream naar upstream, van value-chain naar platform, naar een netwerk van netwerkeen of beter gezegd een ecosysteem. In alles wordt het in ieder geval meer complex en dynamisch van aard. Dat brengt tal van nieuwe mogelijkheden, vooral voor die organisaties die zich meer onderzoekend, ontwerpend en ondernemend weten te organiseren. 


Cultuur is de nieuwe structuur
Een dergelijke houding waar een team or organisatie én een plan heeft én adaptief kan reageren op haar omgeving vraagt vaak een andere inrichting van team, rollen en taken. Niet alleen qua structuur maar juist ook qua cultuur. Vaak wordt zelfs gezegd; Cultuur is de nieuwe structuur, maar daar kunnen we het een keer uitgebreider over hebben.

In transitie: Van update naar upgrade

In ieder geval spreken we over het stimuleren van een zogeheten Growth Culture. Data-gedreven werken, zelf-organisatie, purpose gestuurd zijn of een stap naar meer innovatie-kracht zijn allemaal aspecten van diezelfde bredere ontwikkeling. Het is daarom een enorme uitdaging om als organisatie zelf je 2.0 versie te vinden. Dat is niet alleen het verder optimaliseren van de processen maar veel meer een upgrade van de hele werkwijze en strategische richting.

 

Toegepaste creativiteit: On the job

One size fits nobody is ons credo. Juist met hedendaagse technologie zijn wij in staat om services steeds meer persoonlijk relevant te maken. Daarmee gaat context een steeds belangrijkere rol spelen en wordt ons ontwerp proces en leiderschap meer situationeel van aard. Om die reden werken wij in onze sessies  niet met business-cases, wel met inspirerend voorbeelden en heel veel on-the-job real life situaties uit de eigen organisatie van de deelnemers.

 

Future Business Models: Best-practices naar Next-practices

Om deze reden verkennen wij in onze programma's geen best-practices (optimalisatie gedreven) maar gaan we samen op zoek naar Next practices. Die richtingen die intern en extern tot de verbeelding spreken over waar nieuwe mogelijkheden liggen. Deze next practices worden geheel ontworpen en gevalideerd als prototype. Vervolgens zijn deze Iconische Projecten (IP) de basis voor een strategisch plan dat verder experimenteert met mogelijk Future Business Models.

Oplossen door Opleiden

Na een Future Ready assessment ontwerpen wij programma's die één of meerdere business doelen oplossen door het opleiden van teams en organisaties. Door actief op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden en die ook 'gewoon' te gaan doen stellen wij niet alleen een voorbeeld maar leren wij ook de grenzen kennen van onze huidige structuur en cultuur. De sprint teams geven daarmee voortdurend feedback waar mogelijkheden en dreigingen liggen maar ok vooral waar obstakels zich voordoen en welke ongebruikte assets we al in 'huis' hebben maar nog te weinig benutten.

 

Wij helpen het team en de organisatie groeien

Op deze wijze ontstaat een voortdurende strategie- & feedback loop tussen management- en innovatie teams en wordt de organisatie een actief lerend systeem/ Kortom, duurzame business development vanuit markt- , organisatorische-  én persoonlijke groei.

QUEST

QUESTION.

 

SENSING THE ZEITGEIST

Schermafbeelding 2020-01-21 om 06.46.13.
UNDERSTAND.

 

THE ART OF REASONING

Schermafbeelding 2020-01-21 om 06.46.35.
ENGAGE.

 

DESIGN FOR PARTICIPATION

Schermafbeelding 2020-01-21 om 06.47.02.
SCALE.

 

SCALE FOR IMPACT

Schermafbeelding 2020-01-21 om 06.47.31.
TRANSFER.

 

HACKING THE SYSTEM

Schermafbeelding 2020-01-21 om 06.47.16.

   WE DESIGN YOUR TAILORED IMPACT ACADEMY PROGRAM